Voorkant Omslag kijktafelboek

Ellie Keller-Hoonhout, KIJKTAFELBOEK
maak je inspiratie zichtbaar

Een kijktafel is een mooie opstelling vol betekenis. Je maakt een kijktafel op een kleurige ondergrond, iets uit de natuur, een lichtje en een symbolisch voorwerp.

Zo kan je zonder woorden, op een beeldende en creatieve manier, iets vertellen over wat jij belangrijk vindt of waar jij aan wilt denken of vieren.

Iedereen kan kijktafels maken met eenvoudige symbolen die binnen handbereik zijn. Krijg je de smaak eenmaal te pakken, dan wordt de kijktafel een vaste plek die telkens iets nieuws verteld. Zo ontstaat er een plek van rust, een begin van gesprek of gebed. Daarom werkt een kijktafel niet alleen als er eentje in de huiskamer staat, maar ook in de klas, een stiltecentrum, kerkruimte of hal van een instelling.

Hoe je kijktafels bedenkt en maakt, wordt in dit boek prachtige foto's van heel veel verschillende kijktafels geïllustreerd. Je vind voorbeelden bij alle seizoenen en de belangrijke christelijke feesten. 

Om het extra makkelijk te maken zijn in het boek 4 uitneembare ronde onderzetters aangebracht, aan twee zijden bruikbaar. Kies uit de 8 kleuren en teksten degene die past bij de kijktafel die jij wilt maken. Zo kun je meteen beginnen.

Wil je enkele spreads uit het Kijktafelboek bekijken? Blader dan in de bladerversie, in de link hieronder. Zo krijg je een indruk van dit boek dat met veel liefde, zorg en aandacht is samengesteld.

ga naar de website van uitgeverij Adveniat om het boek in te kijken

H13 Lente 1Enkele reacties van mensen die het Kijktafelboek hebben gekocht:

* Het Kijktafelboek ligt bij mij op een tafeltje. Ik blader er regelmatig in en leg het bij verschillende gelegenheden open op een pagina met foto's van de kijktafels van een bepaald feest.

* het Kijktafelboek inspireert mij enorm. De seizoensinspiratie-pagina's en de stap-voor-stap voorbeelden brengen je helemaal in de stemming.

* ik heb dit boek cadeau gedaan aan een vriendin, die zocht naar een middel om iets over het geloof te vertellen aan haar kinderen. Ze was er heel erg blij mee.

* Het is een prachtig boek, waar je met plezier in bladert en het geeft ook goede achtergrondinformatie over alle christelijke feesten. Een kijk-en catecheseboek in een band! Zo kan ik ook meer vertellen aan mijn kinderen, bijv. over het Paasfeest.

* Wat een mooie foto's en wat een veelheid aan symbolen! Met de kapstokvragen uit het tweede hoofdstuk word je goed op weg gezet om je eigen verhaal op schaal te verbeelden. Het lukt me steeds beter.

* Dat je met kleine spulletjes - die iedereen kan vinden in gewone winkels - zulke mooie kijktafels kunt maken! Ik kreeg er echt zin in toen ik het boek doorbladerde. Er staat nu regelmatig thuis ook een mooi kijktafeltje. Een aanwinst voor ons gezin, want we kunnen er ook makkelijk een kaarsje aansteken en bidden voor wat er op dat moment speelt.

* Als ik tegenwoordig door de winkel loop, denk ik vaak 'hé, dat is precies wat ik zocht voor mijn kijktafeltje dat ik wil gaan maken!'. Ik kan inmiddels met spirituele ogen kijken naar gewone voorwerpen. Dank je wel! Met een kijktafeltje thuis krijgt mijn/het leven meer diepgang.

 14099 Adveniat Kijktafelboek Omslag Def

 

Het boek is te bestellen in de webwinkel van Adveniat, maar ook bijvoorbeeld bij bol.com of in de boekwinkel.  

NB. De kijktafels die in het boek worden gepresenteerd, zijn speciaal voor het Kijktafelboek ontworpen en ze zijn -op een enkeling na- niet op deze site, mijn pinterest-pagina of elders te zien.

Joomla SEF URLs by Artio