Eind augustus

Blog augustus 2 IMG 9594

Wat zie je?
Op een klein rechthoekig houten dienblad staat een afbeelding van een boom waarin tegelijkertijd de vier seizoenen zichtbaar zijn: winterse takken met sneeuw, lentebloesem, zomers groen blad en met bladeren in herfsttooi.
In de andere hoek staat een vaasje met besjes, de bekend staan als 'klapbesjes'. Het lichtje staat in een donkgroene aardewerken houdertje op de onderzetter met de tekst 'Dank voor alles wat groeit en bloeit'. Verder liggen er schuin op elkaar twee ronde stokjes.

Welk verhaal vertelt deze kijktafel voor de nazomer?
Na de uitbundige zomer zie eind augustus de eerste tekenen van dat de herfst in aantocht is. De bramen zijn rijp, je vindt soms al vroeg gevallen eikels, de zomerbloemen zijn bijna uitgebloeid, de hortensia's beginnen te verkleuren en te vergrijzen. Een mooie tijd om een kijktafel te maken waarbij het ritme van de steeds wisselende seizoenen het thema is. De vier-seizoenenboom, de ritmestokjes en de klapbessen verwijzen ieder op hun eigen wijze naar 'ritme'. In elk seizoen - maar zeker in augustus- kunnen we dankbaar zijn voor alles wat groeit en bloeit.

Joomla SEF URLs by Artio