Oud-en nieuw

Blog 2017 2018 IMG 0863 

Wat zie je?
Op een ijsblauwe placemat staat een grijs, houten dienblad. Op de voorgrond ligt sneeuw, je ziet een kindje op een slee en zilveren boompje.
Er brandt een kaarsje met daarop geschreven '2017'.
Achter de poort zie je een weg met daarop vele malen '2018' geschreven. Naast de weg staan rechts de maanden van het jaar geschreven en zie je enkele lieveheersbeestjes. Links van de weg zie je gras met kikkertjes, zand met zeemeeuwen en herfstblaadjes met een hertje.

Welk verhaal vertelt deze kijktafel over het nieuwe jaar?
Het is oudejaartsavond en we staan op de drempel van het nieuwe jaar. Het is winter en 2018 strekt zich achter de poort van de tijd als een onbeschreven blad voor ons uit. Maar we vertrouwen erop dat God ons bij alles wat we meemaken zal vergezellen, daar staan de 'lieveheersbeestjes' symbool voor. Ook weten we dat de seizoenen zich elkaar zullen opvolgen. Elk seizoen met zijn kenmerkende kleuren, geuren en natuur. Van elk seizoen willen we genieten. Van de heldere, koude winternachten, het frisse lente-groen en de kikkervisjes die zullen veranderen in kwakende kikkers, de zomeravonden aan het strand met zijn krijsende meeuwen en tenslotte de prachtige kleuren van de herfst.   

Joomla SEF URLs by Artio